Skip to Store Area:

Nike Free Run sko Norge Store

FAQ

 

Q: Er det et minimum ordrebeløp?

A: Nei, det er ingen Minste bestillingsantall selv om vi selger våre produkter på engros priser. Du kan bestille en vare hvis du vil.

 

Q: Er din sikker? Vil du sikre min personlige informasjon?

A: Ja. Vi kan forsikre om sikkerheten av din personlige informasjon. Vi bruker sikret betalingsløsninger. All informasjon vil bli kryptert av systemet automatisk.

 

Q: Hva er de mulige betalingsmetoder?

A: Vi aksepterer Visa-kort. Western Union, Money Gram og Bank Transfer. Alle betalinger er gjort gjennom en 100% sikker SSL side (HTTPS).

 

Q: Er stilene det samme som bildene?

A: Ja, vi vil sende ut varene som bildet viser. Noen ganger kan du merke variasjoner i farge fra beskrivelsene. Denne variasjonen skyldes forskjeller i skjermer, grafikkort osv., kan det være liten fargeforskjell mellom produktene du mottok sammen med produktenes bildet du så på nettstedet.

 

Q: Hva gjør du hvis du ikke har mottatt noen e-post fra oss etter at du legger inn en bestilling?

A: Hvis du bestiller en vare, men du vil ikke motta noen e-postbekreftelse fra oss i løpet av noen minutter, må du sjekke "Spam" post-kategorien i e-postklienten skal sørge for at ingen av våre e-poster endte opp der ved en feiltakelse. Hvis den ikke er der heller ikke, ta kontakt med oss ​​og la oss ditt telefonnummer. Vi vil sørge for at noen fra vårt team vil komme tilbake til deg via telefon og vil hjelpe deg til å løse problemet.

 

Q: Hvor lang tid tar det for varene å komme frem til den angitte adressen?

A: Fra det øyeblikket du legger inn bestillingen, vil det ta bestillingen 5-7 dager å nå dine døren. Vi vil gjøre alt vi kan for raskere delvery. For ytterligere Shipping informasjon, vennligst besøk vår Shipping Information Page.

 

Q: Hva gjør du hvis varen du bestilte er noe skadet?

A: Vår Shipping Team vil doble-box hvert element og sjekk det nøye før levering sin. Dette er grunnen til at det er svært usannsynlig at elementet vil bli skadet. Likevel, hvis det skjer, må du informere kundeservice umiddelbart gjennom "Kontakt oss" siden. Når du mottar den skadede vesker, og du ikke informere oss i 7 dager, vil vi ikke godta bytte eller refusjon.

 

Q: Hvordan Spor bestilling?

A: Når vi har bekreftet at bestillingen er mottatt og vi får betaling, din ordre vil bli overført til Shipping Team, hvor det vil bli merket, pakket og sendt. Generelt sett, vil bestillingen bli levert i 24-48 timer. Når vi sender ut, vil vi sende deg en e-post med hele shipping detaljer, inlucing sporingsnummeret og nettstedet å spore din bestilling.

 

Q: Hva gjør du hvis det er frakt problemer og du fremdeles ikke har fått din bestilling?

A: Først vet at det ikke vil skje i 99% av tilfellene. Men hvis en eller annen grunn pakken mangler / forsvant noen hvordan, vil vi sende deg en erstatning pakke eller refundere betalingen. Vi tilbyr en total forsikring på manglende pakker.

 

Q: Hva er din Returrett?

A: Hvis du ikke er fornøyd med våre produkter, kan du returnere varer til oss innen 7 dager fra det tidspunktet du mottar varene. Vi vil refundere deg penger når vi får returnert pakken. Men vi vil holde betaler frakt. For ytterligere informasjon, vennligst gå til Fraktinformasjon siden.

 

Viktig melding: Vi vil ta tilbake elementet bare om det vil være feilfri, i en ubrukt tilstand, og vil bli returnert med de medfølgende tilbehør som ble sendt med det.

 

Q: Bytte

A: Hvis en feil element ble sendt til deg for noen merkelig grunn, eller hvis elementene du har mottatt er i en annen farge enn den du bestilte, må du informere kundeservice for å få et RMA (retur Merchandise Authorization) og en retur adresse. Når du mottar varene, hvis du ikke informerer oss i 15 dager, vil vi ikke akseptere børsene.

 

Q: Hvorfor bør jeg kjøpe fra deg?

A: * Høy kvalitet, høy sikkerhet og rask levering er garantert;
    
* Konkurransedyktige priser vil spare deg mye.
    
* Varer skal sende ut innen to virkedager etter å ha mottatt betalingen;
    
* Det tar 5-7 virkedager før levering;
    
* Du vil få full refusjon når varen ikke er tilgjengelig i aksjen;
    
* Flere elementer du kjøper, mer rabatt får du;
    
* Både varehandel er velkommen

 

VARSEL: Hvis du fortsatt ikke har funnet svaret etter å ha lest denne siden, kan du kontakte oss.